Albums‎ > ‎00 - 15‎ > ‎

03 Asterix en de Gothen

Dit verhaal begint als vele andere in het dorp van Asterix en Obelix waar de druïde Panoramix op het punt staat om te vertrekken naar het Carnutenbos waar de jaarlijkse druïde van het jaar verkiezing word gehouden. Asterix maakt zich zorgen om de gevaren onderweg, maar de bijeenkomst is alleen voor druïden. Ze kunnen Panoramix dus slechts tot de bosrand begeleiden. Ondertussen dringt een stel Goten het Romeinse rijk binnen. Daardoor worden onze vrienden onderweg opgehouden door een patrouille die opzoek is naar deze indringers. Aangekomen bij de bosrand van het Carnutenbos zetten Asterix en Obelix een kamp op om daar te wachten tot de druïde weer terug komt.

De Goten hebben het plan om de wedstrijd van de druïden te bekijken en daarna de beste te ontvoeren, zodat deze hen sterk en machtig kan maken. De wedstrijd begint en vele geweldige en prachtige toverkunsten worden getoond, maar uiteindelijk weet Panoramix te winnen met zijn toverdrank waarmee Asterix al vele gevechten heeft kunnen winnen. Hij wint hiermee de Gouden Menhir, maar de Goten hebben dit geweldige resultaat ook gezien en zodra Panoramix even alleen is wordt hij te grazen genomen door de Goten. Asterix en Obelix ontdekken de ontvoering en gaan de Goten achterna

Dit gaat echter niet zo makkelijk. In het bos zijn vele patrouilles opzoek naar de bende Goten en een van deze patrouilles zie Asterix en Obelix aan voor deze bende. Nadat Asterix en Obelix ze in elkaar hebben geslagen trekken de Romeinen zich terug om een signalement uit te zenden naar alle andere Romeinen. Nu worden Asterix en Obelix dus door het hele leger gezocht en de Goten niet meer. Als oplossing besluiten ze zich te vermommen als Romeinen. De Romeinen die ze hiervoor ontkleden en knevelen worden later aangezien voor de Goten en meegenomen naar het Romeinse kamp. Daar blijkt natuurlijk dat het gewoon Romeinen zijn.

Zo komen ze er ook achter dat Asterix en Obelix vermomd zijn als Romeinen en dit schept grootse verwarring. Alle Romeinen zitten elkaar achterna en Asterix en Obelix kleden zich weer om tot Galliërs. Ondertussen zijn de Goten weer terug in hun eigen land Germania, maar daar worden ze opgehouden door een belastingambtenaar die niet weet wat hij moet met een druïde die als "koopwaar" wordt vervoerd, maar ze weten dit op te lossen en hun leider Poliklinik wil dat de druïde in de gevangenis word opgesloten.

Asterix en Obelix zijn ook aangekomen in Germania en daar besluiten ze zich weer te vermommen. Deze keer als Goten. Ondertussen wordt er in de gevangenis geprobeerd een gesprek te voeren tussen Poliklinik en Panoramix met behulp van een tolk, maar deze vertaald alleen wat zijn leider wil horen omdat hij anders vermoord zal worden. Asterix en Obelix zijn nu ook in het dorp aangekomen, maar worden meegenomen naar het legerkamp waar ze pas 's nachts weg kunnen komen. Deze ontsnapping mislukt en ze worden samen met de tolk opgesloten. Deze verteld hen na een intimiderende geheven vuist van Obelix waar Panoramix is.

Als ze daar arriveren worden Asterix en Obelix opgesloten nadat de tolk ze heeft verraden. De tolk wordt zelf ook verraden door Panoramix, die vloeien Gotisch blijkt te spreken. Ze worden allemaal in de gevangenis gegooid. Daar bedenken Asterix en Panoramix samen een plan om te zorgen dat ze kunnen ontsnappen en dat de Goten hen voorlopig niet lastig komen vallen. Ze vragen dus of ze nog voor de laatste keer en soep mogen bereiden, maar in plaats van soep maakt Panoramix toverdrank. Hiervan geeft hij een portie aan de tolk die maar al te graag zijn leider Poliklinik een lesje wil leren. Hij stoot hem van de troon en neemt de leiding over Germania, maar het plan is nog niet compleet. Om extra verwarring te stichten geeft Panoramix nu ook Poliklinik een portie toverdrank en dit loopt uit op een gevecht tussen de tolk Drumstik en Poliklinik waarin geen van beide kan winnen aangezien ze allebei toverdrank hebben gehad. Als ze hier zelf achter komen gaan ze beiden een leger op de been brengen om de ander te verslaan.

Op de terugweg geven ze nog een paar andere kleine zwakke Goten een portie toverdrank en dit leid tot enorme burgeroorlogen die geen winnaar zullen kennen en dus zullen de Goten voorlopig geen buurlanden aanvallen. Zo kunnen ze rustig terugkeren naar Gallia en genieten van het gebruikelijke feestmaal.

Album Asterix en de Gothen kopen
Comments