Albums‎ > ‎00 - 15‎ > ‎

07 De Kampioen

Dit verhaal vangt aan in het Gallische dorpje van Asterix en Obelix. Daar komen onze vrienden net terug van de jacht. Ze hebben ieder een everzwijn weten te vangen en zijn ook nog een Romeinse patrouille tegen gekomen die ze lekker in elkaar konden timmeren. Een prima vangst dus.

In het Romeinse legerkamp denken ze daar heel anders over. Ze zijn het zat om steeds voor schut te worden gezet door de Galliërs. Ze bedenken een plan: als ze een Gallische stamleider vinden die in hun naam de leider van de stam van Asterix en Obelix wil uitdagen en overwinnen voor een kampioenskrijg kunnen ze de macht over de stam winnen. Ze hebben al iemand op het oog. Nogalfix is leider van een Gallische stam, maar leeft in vrede met de Romeinen en heeft al vele trekjes van hen overgenomen. Hij wil hen dan ook helpen, maar wel moet eerst de druïde uitgeschakeld worden. Anders wordt het niets.

Er wordt dus een patrouille het bos in gestuurd. Op dat moment gaat de druïde Panoramix toevallig net het bos in om kruiden te plukken. Asterix maakt zich zorgen, dus volgen hij en Obelix hem op een afstandje. Ze zien precies op tijd dat de patrouille de druïde wil ontvoeren en Obelix gooit zijn menhir er op af. Deze beland precies op de druïde. Hij raakt buiten bewustzijn en als hij weer bijkomt is hij zijn geheugen kwijt. Hij is alles vergeten. Ook het recept voor de onoverwinnelijke toverdrank. Ze proberen dit geheim te houden, omdat ze zeker ingemaakt zullen worden door de Romeinen op dit moment.

Helaas is op datzelfde moment al een Romeinse boodschapper op weg naar Nogalfix om hem te vertellen dat de druïde is uitgeschakeld en dat hij Abraracourcix, de leider van de stam van Asterix, kan uitdagen. Dit doet hij meteen en Asterix en Abraracourcix maken zich grote zorgen over de toekomst van de stam. Ze proberen dus tevergeefs de druïde de toverdrank te laten brouwen. Hij brouwt dranken die enorme ontploffingen tot gevolg hebben en als hij eindelijk een drank brouwt die niet ontploft is iedereen bang om hem te proeven. Daarom gaan ze opzoek naar een Romein.

Die vinden ze snel genoeg in het bos. Er is namelijk een Romein op weg naar het Gallische dorp als spion. Hem nemen ze mee en ze laten hem de drank proeven. Hij wordt helemaal groen. Panoramix bereidt nog meer dranken en met elke drank krijgt de Romein een andere huidskleur en hoewel de Galliërs zich kosteloos vermaken krijgen ze niet de drank die ze hebben willen. De laatste drank die de Romein proeft zorgt er voor dat hij kan vliegen en zo vliegt hij terug naar het legerkamp. Zo komen ze er daar achter dat de druïde echt is uitgeschakeld.

De Galliërs komen nu op het idee om een andere druïde in te schakelen om het geheugen van Panoramix terug te krijgen. Vlak bij woont Amnesix. Hij is gespecialiseerd in geheugenverlies. Helaas krijgt deze druïde door een tragisch ongeluk ook een menhir op zijn hoofd en hij eindigt dus zelf ook met geheugenverlies. Hij gaat dus gezellig met Panoramix drankje brouwen, maar het Gallische dorp heeft helemaal niets aan ze en Abraracourcix zal al snel moeten aanvangen tegen Nogalfix. Asterix zet dus een strak trainingsschema op om hem zo goed mogelijk voor te bereiden.

Dan breekt de dag van het gevecht aan. Bijna heel Gallië trekt erop uit om het te zien. Obelix blijft bedroefd in het dorp achter omdat hij denk dat het zijn schuld is. Dan bedenkt hij dat het misschien helpt om nog een menhir op het hoofd van de druïde te gooien en het werkt. Op dat moment komt Asterix ook net langs om Obelix op te halen. De druïde brouwt zo snel als hij kan de toverdrank en ze nemen zo veel ze kunnen dragen mee terug naar het gevecht tussen de twee stamhoofden. Daar zien ze Abraracourcix winnen, zelfs zonder toverdrank, maar zodra dat gebeurt is grijpen de Romeinen in die nog steeds denken dat de Galliërs zonder toverdrank zitten en dat ze dus makkelijk te verslaan zijn.

Dit blijkt niet het geval. Zoals gewoonlijk wordt de vloer met de Romeinen aangeveegd en die druipen dus ook al snel af. Deze overwinning wordt natuurlijk gevierd met een geweldig feestmaal!

Album De Kampioen kopen
Comments