Albums‎ > ‎00 - 15‎ > ‎

10 Asterix en het 1e Legioen

Asterix en Obelix gaan, zoals zo vaak, op jacht naar everzwijnen in het bos. Als ze het dorp uit lopen komt Walhalla, een mooie jongen dame, hen voorbij en Obelix wordt zo afgeleid dat hij tegen een boom loopt. Na het bereiden van de gevangen everzwijnen eet hij enkel 2 van zijn 3 everzwijnen op en Asterix wordt ongerust. Hij besluit Panoramix op te zoeken voor goede raad. Ze komen er dan achter dat Obelix tot over zijn oren verliefd is op Walhalla.

Asterix haalt Obelix over om haar op te gaan zoeken en een bosje bloemen te geven. Dit verloopt helaas niet als gehoopt. Nadat Obelix zijn bloemen heeft overhandigd krijgt Walhalla een bericht van haar verloofde dat hij is opgeroepen voor het Romeinse leger en nu naar Africa moet. Obelix houdt zich nog groot en zegt er samen met Asterix voor te zorgen dat Walhalla haar verloofde terug krijgt, maar zodra ze uit het zicht van Walhalla is verdwenen barst hij in tranen uit.

Asterix en Obelix trekken dus naar Condatum om daar opgenomen te worden in het Romeinse leger, dat hard opzoek is naar nieuwe rekruten om Caesar te helpen met een opstand in Africa. De nieuwe leden van het leger komen dus uit alle uithoeken. De groep waarin Asterix en Obelix worden ingedeeld bestaat uit een Griek, een Brit, een Belg, twee Gothen en een Egyptenaar die denk dat hij op vakantie is. De Centurion heeft erg veel moeite met dit multi-culturele gezelschap. De tolk maakt hem onder andere het leven zuur door alles wat gezegd wordt maar te vertalen.

Als hij het na een discussie over de soldij in tranen uitbarst vraagt Obelix zich af of hij misschien verliefd is. Nog voor de exercitie kan beginnen luidt de bel voor de lunch. De lunch staat Asterix en Obelix niet aan dus zoeken ze de kok maar eens op. Ze vertellen hem dat hij te weinig en erg vies eten maakt. Zij als soldaten zouden beter verdienen. Daar is de kok het niet mee eens, maar na een paar rake klappen is hij volledig overtuigd.

Nadat ze zonder enige moeite de training voltooid hebben kunnen ze eindelijk ter strijde trekken in Africa. Op zee komen ze zoals gebruikelijk nog de piraten tegen die ze, ook zoals gebruikelijk, moeiteloos in de pan hakken. Aangekomen in het legerkamp maakt de legereenheid meteen brokken door allemaal een voor een Caesar lastig te vallen. Eerst komt de Egyptenaar vragen of er nog leuke uitstapjes zijn, vervolgens komen de belg en de Goth om te vragen waar ze een "pilske" kunnen krijgen en ten slotte komen Asterix en Obelix langs opzoek naar hun vriend. Dit maakt dat hun Centurion wordt opgesloten voor orde verstoring. 

Asterix en Obelix komen er achter dat Tragicomix, de verloofde van Walhalla, als krijgsgevangene is opgesloten in het kamp van de vijand en besluiten er meteen op af te gaan. Als ze het kamp van de tegenstander binnendringen wordt dat gezien als een aanval van Caesar en meteen wordt het hele leger eropuit gestuurd. Asterix en Obelix hebben hier echter weinig moeite mee. In het kamp vinden ze Tragicomix en met hem trekken ze weer terug naar het eigen kamp. Onderweg zien ze nog de veldslag. Deze loopt echt op niets uit aangezien het een burgeroorlog is tussen Romeinen en ze vriend en vijand niet uit elkaar kunnen houden. Op de terugweg komen ze opnieuw de piraten tegen die hetzelfde lot te wachten staat als op de heenweg.

Terug in het dorp is Walhalla ontzettend blij en krijgen Asterix en Obelix beide een zoen. Bij het afsluitende avondmaal is Obelix al weer helemaal de oude, maar Asterix niet. Hij is verliefd.
Comments