Nieuws‎ > ‎

Brussels feest rond nieuwe Asterix

Geplaatst 6 sep. 2013 13:04 door walter slimmens
Uitgever Les Editions Albert René organiseert eind september een driedaags Asterix-festival in Brussel. Aanleiding is de uitgave van het nieuwste deel uit de serie op 14 oktober.
Het Asterix-festival vindt van 22 tot en met 24 september plaats. Het programma omvat een persconferentie van Albert Uderzo, de tekenaar die na het overlijden van scenarist René Goscinny in 1977 in zijn eentje de reeks voortzette, een speciale Asterix-tentoonstelling, een Asterix-show, tekenfilms en een rolschaatsoptocht. De stad wordt opgesierd met menhirs en 'Bruxellae'-wegwijzers. Deze week staat Brussel nog in het teken van Kuifje, aan wie ook een festival is gewijd. 
 
Het 33e Asterix-avontuur verschijnt wereldwijd in een oplage van acht miljoen exemplaren en in Nederland in een oplage van 500 duizend exemplaren. Volgens de uitgever is Asterix met 310 miljoen verkochte albums na de bijbel het best verkochte boek ter wereld. De serie is in meer dan honderd talen en dialecten verkrijgbaar en wordt gelezen door mensen 4 tot 85 jaar.

Bron en hele artikel: Boekblad
Comments