Nieuws‎ > ‎

Lezer kan rol in nieuw stripboek Asterix winnen

Geplaatst 28 feb. 2015 11:30 door walter slimmens
https://www.facebook.com/asterixobelixofficiel/app_244041225639079
Twee trouwe lezers van Asterix kunnen de rol van hun leven winnen, namelijk een optreden in het nieuwe stripalbum van de onoverwinnelijke Galliër. Wie een karikatuur van zichzelf in het nieuwe avontuur van Asterix wil zien, moet snel zijn: vrijdag worden de twee gelukkigen al geloot.

Via Facebook kunnen fans deelnemen aan de ‘Casting Asterix’. De opdracht is een foto maken van jezelf, vermomd als één van de personages uit de avonturen van Asterix. Deze foto moet vervolgens op een speciale Facebookpagina geplaatst worden.

CONRAD & FERRI
De nieuwe Asterix staat voor 22 oktober gepland. Het is opnieuw getekend door Didier Conrad en geschreven door Jean-Yves Ferri; het auteursduo dat vorig jaar met Asterix Bij De Picten het stokje overnam van Albert Uderzo. De 85-jarige tekenaar schreef de avonturen van Asterix ook nadat scenarist René Goscinny in 1977 overleed.

Het nieuwe album, waarvan de titel nog niet bekend gemaakt is, speelt zich na het vorige avontuur in Schotland weer af het eigen Gallië. Op een gepubliceerde tekening is het gezicht van de Romeinse keizer Julius Caesar te zien.

Comments