Nieuws‎ > ‎

Verboden voor volwassenen, enkel voor de allerkleinsten: Asterix en de Romeinse Lusthof op 3DS

Geplaatst 28 feb. 2015 11:35 door walter slimmens
Een nieuw stripverhaal over Asterix en de andere Galliërs veroorzaakt nog altijd een overrompeling in boekhandels. Een nieuwe film lokt ook nog steeds goed gevulde bioscoopzalen. En een nieuwe game? Die spreekt ons persoonlijk ook wel aan, maar op 'Asterix en de Romeinse Lusthof' zouden ze toch beter een maximumleeftijd zetten.

Het spel verschijnt in de marge van de gelijknamige bioscoopfilm en is gebaseerd op een oud stripverhaal uit de jaren 70 van bedenkers René Goscinny en Albert Uderzo. We speelden al eerder games over Asterix en zijn dikke vriend Obelix en vaak waren die best goed, maar we waren er al niet gerust in toen we hoorden dat deze game samen met een film zou verschijnen. Helaas heeft het spel ons niet weten te verrassen. Asterix en de Romeinse Lusthof is hooguit voor heel jonge gamertjes bedoeld. Zij zullen immers moeilijker ten prooi vallen aan de frustraties die we nu gaan opsommen.

Veel van hetzelfde

Ten eerste is Asterix en de Romeinse Lusthof niet echt een platformspel zoals we dat kennen. Het is een verzameling van eenvoudige puzzels die met elkaar worden verbonden door sobere scènes. De puzzels variëren van een potje everzwijnen vangen tot wat Romeinen op hun gezicht slaan. Zo'n opdracht is welgeteld vijf seconden leuk, daarna slaat de verveling toe. Helaas blijft het niet bij die ene keer. Asterix en Obelix vullen hun dag met die activiteiten en bijgevolg moet je alles blijven herhalen. Wanneer je voor de derde keer in twintig minuten achter everzwijnen moet aanhollen, heb je toch wel het gevoel dat je je tijd beter kunt besteden.

Bron en hele artikel: newsmonkey
Comments