Albums‎ > ‎

00 - 15

01 Asterix de Galliër
De romeinse bezetters komen er achter dat het geheim dat het Gallische dorpje waar Astrix woont onoverwinnelijk maakt een toverdrank is. Om deze geheime drank in handen te krijgen ontvoeren ze de druïde Panoramix. Astrix en Obelix moeten op pad om hem te redden...04 Asterix en de Gladiatoren
Een Romeinse stadhouder is op reis en besluit een souvenir mee te nemen voor Caesar. Dit souvenir betreft de bard van het dorpje waar Asterix en Obelix leven. Zij moeten er achter aan om zijn leven veilig te stellen van hongerige leeuwen, ook al waarderen ze zijn gezang niet bepaald.


07 De Kampioen
In dit verhaal zijn de Romeinen er weer op uit om Panoramix voor zich te winnen en daarbij het recept voor de toverdrank. Door een ongelukje schakelt Obelix de druïde uit en daardoor vergeet hij alles. De rest van het avontuur zijn ze bezig om het geheugen terug te vinden.
10 Asterix en het 1e Legioen
Obelix wordt in dit verhaal tot over zijn oren verliefd op een meisje uit het Gallische dorpje. Als hij er achter komt dat ze verloofd is, breekt zijn hart, maar toch is hij bereid er samen met Asterix op uit te trekken om de toekomstige echtgenoot van Walhalla te redden uit de handen van de Romeinen   


02 Asterix en het Gouden Snoeimes
Het snoeimes van Panoramix gaat stuk vlak voor het grote druïdenfeest in het Cornutenwoud. Asterix en Obelix moeten dus naar Lutetia gaan om een mes te kopen bij een neef van Obelix. Die neef blijkt ontvoerd te zijn en Obelix en Asterix moeten er alles aan doen om hem te bevrijden en de criminele bende op te rollen.05 De ronde van Gallië
Asterix en Obelix hebben in dit album een weddenschap met de Romeinen, waarvoor ze door heel Gallië moeten reizen en uit allerlei plaatsen souvenirs mee moeten nemen. Onderweg komen ze heel wat lastige Romeinen tegen die ze met behulp van de magische toverdrank makkelijk van zich af kunnen slaan.


08 Asterix en de Britten
In dit album gaan Asterix en Obelix op pad om Asterix' Britse neef Notax te helpen. Hij heeft toverdrank nodig om de Romeinen van zijn dorp af te kunnen houden. Onderweg doen zich weer eens een boel problemen voor, welke worden veroorzaakt door de Romeinen en Asterix en zijn grote vriend moeten er alles aan doen om het tot een goed einde te brengen.
03 Asterix en de Gothen
Panoramix gaat naar het Cornutenwoud voor het jaarlijkse druïdefeest. Asterix en Obelix begeleiden hem maar mogen niet mee het bos in. Ondertussen is een groep Gothen het bos binnen geslopen om de beste druïde van de wereld de ontvoeren. Panoramix wint de wedstrijd en de Gothen ontvoeren hem en Asterix en Obelix mogen er weer achteraan om hem te redden.


06 Asterix en Cleopatra
In dit avontuur staat Asterix en Obelix een nieuw soort uitdaging te wachten. Ze moeten Cleopatra helpen om een weddenschap met Caesar te winnen. Er moet namelijk binnen 3 maanden een tempel gebouwd worden. De toverdrank komt hierbij goed van pas. Zo goed dat zelfs Obelix een slok krijgt!


09 Asterix en de Noormannen
In deze aflevering staat Asterix en Obelix een confrontatie met een stel Noormannen die geen angst kennen. Deze mannen gaan opzoek naar angst omdat ze denken dat dit ze vleugels zal geven. Ook komt er in het dorp een neef van het dorpshoofd uit de grote stad die zijn angsten hier moet overwinnen. De gehate bard weet de Noormannen de angst van hun leven te bezorgen.