LEGO Asterix op LEGO IDEAS

21 oktober 2020

Afgelopen augustus presenteerde Ganpat Berrevoets zijn LEGO IDEAS project Asterix the Gaul (de Galliër). Bij 10.000 supporters krijgt het een officiële expert review van LEGO. Hoe staat het er nu voor? Krijgen we binnenkort een LEGO Asterix in de winkels? ,,Het echte bouwwerk is nu te bewonderen in de expo in museum ‘mini Billund’ in Wagenberg”, vertelt Ganpat. Hij was blij verrast dat men zijn LEGO set idee een podium aanbood. In Wagenberg om het ontwerp in het echt te zien.

Hoeveel stemmen heeft het LEGO idee nu? ,,We zitten al boven de 3000 supporters!”, zegt Berrevoets, ,,3283 om precies te zijn.” Na de zomer wilde het niet meer zo vlotten met de steun. Hij moest het over een andere boeg gooien. Hoewel het zeker een heel leuk bouwwerk is geworden, was het in de ogen van andere – met name volwassen – LEGO bouwers niet goed genoeg. De reacties waren dat het te simpel was. Het was Ganpats idee dat het ook leuk voor kinderen zou zijn, want LEGO is en blijft speelgoed!

Wat deed je met de feedback? Ter harte nemen, lacht hij. Het koste wel heel wat tijd en energie om het ontwerp aan te passen. Er is, zo vertelt hij, een gratis computerprogramma genaamd ‘Studio’ en daarin heeft hij zijn idee digitaal nagebouwd. Dan kun je het overzetten naar hoe het er in het echt uit zou gaan zien. Toch is het nog niet helemaal af. Het moet verder ook leuk ogen. Daarvoor heeft hij Rolf, een vriend uit Houten gevraagd. In Photoshop was nog wat bewerking nodig voor de nieuwe look van de presentatie van Asterix the Gaul. Het ziet er nu naar Ganpats idee veel frisser en aantrekkelijker uit: ,,Hopelijk vallen het huis van Asterix, de boom van Panoramix en de (nieuwe aangebouwde) Menhir werkplaats van Obelix door Rolfs aanpassingen nu veel beter op.”

Het bouwen met LEGO in Studio heeft nieuwe deuren geopend. Het programma heeft de beschikking over zo’n beetje alle LEGO steentjes. Hij heeft nog een LEGO IDEAS project ingediend: O(+> and the Gold Experience. Dit is gebaseerd op de videoclip ‘Gold’ van de zanger Prince. Ook die staat online https://bit.ly/TheGoldExperiencePrince om op te stemmen.

De Houtense LEGO fans en Asterix & Obelix fans kunnen dus nog steeds helpen de ideeën werkelijkheid te laten worden. Deel het vooral ook met vrienden en familie. ,,Het zou erg leuk zijn als LEGO Asterix rond de Kerst 5000 stemmen haalt. Als dat lukt, krijgt Asterix er weer half jaar langer om de 10000 supporters te bereiken.” zegr Ganpat. Hiervoor kan men naar https://bit.ly/AsterixtheGaul en stemmen op het idee van Ganpat the Celt. Hij vertelt dat je wel even een account aan moet maken, maar je hoeft weinig persoonlijke informatie te achter te laten en je kan instellen dat je geen emails wil ontvangen. Dus het is het zeker de moeite waard! ,,Zet er ook een comment bij. Dit zal helpen tijdens de review fase.”

Bron en hele artikel: Houtens nieuws